• vitalitat
  • nadons
  • deportistes
  • nen
  • prevencio
  • oficinistes
  • familia

La subluxació vertebral i el sistema nerviós

En quiropràctica anomenem subluxació vertebral quan una o més vertebres no tenen la seva correcta mobilitat o s'han vist desplaçades de la seva posició original, creant algun tipus de desequilibri en el nostre cos. A vegades son imperceptibles i indolores. 

El sistema nerviós esta format per el cervell, la medul·la espinal i una multitud de ramificacions nervioses que parteixen d’ella. Les fibres nervioses es ramifiquen per tot el nostre organisme, sent les conductores dels estímuls i les sensacions de dolor, a la vegada que controlen la contracció i expansió muscular i el funcionament orgànic en general.  

 

Vertebra subluxada interfereix impulsos nerviosos

 

 

La columna vertebral actua com a casc protector de la medul·la espinal i les seves ramificacions, a través dels seus 24 ossos mòbils, anomenats vertebres. Al controlar els nervis totes les funcions de l’organisme, un mal posicionament vertebral pot afectar a lligaments, òrgans, músculs i teixits en general.

Com un nus en una mànega que talla el flux de l’aigua, una subluxació interfereix amb la transmissió del impuls nerviós entre el cervell i el nostre cos. El resultat és un desequilibri local que repercuteix a nivel general i, a la vegada, és l’arrel de diferents problemes de salut.

Podem patir la nostra primera subluxació quan naixem. Al llarg de la nostra vida, en el nostre dia a dia, s’acumulen tensions que generen bloquejos en la nostra columna vertebral. 

 

 Factors que provoquen subluxacions:

- Físic: males postures, moviments bruscs, dormir cap  per avall, accidents, caigudes, portar objectes pesants, etc.

- Mental/Emocional: preocupació/estres a la feina, la parella, la família, crisis econòmica, etc.                                                                     

- Químic: toxines en els aliments (hormones i antibiòtics), contaminació, alcohol, tabac, fàrmacs, etc..

 

En el estudi de la subluxació s’han determinat factors que la componen i ens afecten a diferents nivells:

- A nivell del moviment (Kinesiopatologia) : La hiper mobilitat vertebral o per el contrari, la reducció de la mateixa, pot traduir-se en dolor en la realització de moviments.

- A nivell neurològic (Neuropatofisiología) : La insensibilitat i el formigueig tenen l’origen en una disfunció nerviosa.

- A nivell muscular (Miopatología) : Referit a la tensió, rigidesa i espasmes musculars.

- A nivell cel·lular (Histopatología) : Poden produir-se inflamacions, enrampades o hipersensibilitat en òrgans, muscles, tendons, etc.

- A nivell Fisio-patològic (Patofisiología): Les articulacions, lligaments, muscles i/o òrgans mostren signes de desgast que els converteix en menys resistents davant a possibles enfermetats.

 

 

 

Membre fundador de:

 

 

Carrer del Parnal, 4 - Edifici Prat de Casa, bloc C, planta baixa 2 – AD700 Escaldes-Engordany – Tl. (+376) 818 765 – Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

 

 Copyright© Quiropráctica Andorra. Tots els drets són reservats.