• vitalitat
  • nadons
  • deportistes
  • oficinistes
  • prevencio
  • familia
  • nen

Història de la Quiropràctica

L'actual professió de la quiropràctica, com a part ben diferenciada de la cura de la salut, es remunta a 1895. No obstant, des dels temps dels antics egipcis es coneixia la relació de la salut amb la columna vertebral. Hipòcrates, 350 A.C., recomanava als seus deixebles buscar a la columna vertebral la causa de moltes malalties i va dedicar 2 dels seus llibres a l'art de corregir-la.

Després que Hipòcrates donés a conèixer la tècnica de la manipulació, un altre metge grec, Galè, es va fer conegut a Roma, després de curar una paràlisi de la mà dreta d'un erudit romà. La història assenyala que va manipular el coll del pacient, alleujant el seu patiment, sent una clara manipulació quiropràctica.

Fins el segle XIX es varen desenvolupar a Europa teràpies manipulatives en moltes formes. La reducció òssia era un art que es transmetia en forma familiar.

palmer

 

La quiropràctica no es va convertir en una ciència vàlida fins que al segle XIX Daniel David Palmer va establir les bases d’aquesta tècnica.  Abans que la ciència hagués descobert que el cervell era l'òrgan regulador per excel·lència del nostre organisme, Palmer va resultar un pioner en una manera de pensar en conceptualitzar les malalties sota un sol element causal: la columna vertebral. L’any 1985 a Iowa (Estats Units) DD Palmer va realitzar el primer ajust quiropràctic al seu conserge, Harvey Lillard, recuperant aquest l’audició perduda 17 anys abans, quan treballant en una posició encorbada va sentir com una cosa feia "pop" a la part cervical.

 “No sóc la primera persona que recol·loca una vèrtebra subluxada, però sí declaro ser el primer a recol·locar una vèrtebra desplaçada mitjançant l'ús dels processos espinals i transversos ... i en desenvolupar la filosofia i la ciència dels ajustos quiropràctics” ( D.D. Palmer, descobridor de la quiropràctica).

Palmer va seguir investigant per a concloure que el nostre cos posseeix una Intel·ligència Innata, base de la nostra capacitat interna de curació.  Restablint el funcionament ple a través d’ajustos vertebrals s’afavoreix el flux nerviós d’una complexa xarxa que ens recorre.

A partir de l’aportació del seu pare, Bartlett Joshua Palmer, científic reconegut, segueix els seus passos, estudiant la relació entre el sistema nerviós i la salut, fundant a Davenport (Iowa) la Palmer School of Chiropractic que es va convertir en la principal escola de quiropràctica del món en aquell moment.

 Tant la quiropràctica com els seus líders han canviat i han evolucionat a través dels anys, però els principis d'aquest mètode de curació diferent segueixen sent els mateixos que eren fa 100 anys. Essencialment, el cos és un organisme que té la capacitat de autorrecuperarse. El sistema nerviós controla i coordina cada òrgan i teixit del cos. La relació entre la columna i el sistema nerviós prediu l'estat de la salut. Troba la interferència, la corregeix i el cos torna a l'estat de bona salut.

 

 

Membre fundador de:

 

 

Carrer del Parnal, 4 - Edifici Prat de Casa, bloc C, planta baixa 2 – AD700 Escaldes-Engordany – Tl. (+376) 818 765 – Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

 

 Copyright© Quiropráctica Andorra. Tots els drets són reservats.