• familia
  • nen
  • oficinistes
  • vitalitat
  • deportistes
  • prevencio
  • nadons

Embaràs i Quiropràctica

La quiropràctica aporta beneficis demostrats tant per a la dona com per al seu futur nadó. Un alt percentatge de dones embarassades  pateixen molèsties o dolor a l’esquena. Això es dona al ràpid creixement del nadó i a l’alteració de l’estructura habitual del cos de la dona com a conseqüència.

 

 “Més benestar i comoditat durant l’embaràs, benefici i millor comoditat per al teu nadó, afavorint la posició fetal"

 

Un desequilibri preexistent en l’espina dorsal, que abans passava desapercebuda, es manifesta durant l’embaràs. L’estrès afegit té com a conseqüència incomoditat i dificultat en la rutina diària. La quiropràctica al llarg de l’embaràs pot ali-viar i fins i tot prevenir el dolor d’esquena. Uns ajusts específics que realitzarà el quiropràctic mitjançant suaus pressions eliminen aquestes tensions a l’esquena i  restableixen l’equilibri de la pelvis per una millor qualitat de vida.

 

 

Però els beneficis de la quiropràctica no es detenen aquí, sino que també li aportarà millor comoditat al teu nadó.

 

 

Mentrestant el nadó es desenvolupa l’úter s’engrandeix per acomodar-lo. Si la pelvis està ben col·locada, aquest proces serà més fàcil. Per el contrari si la pelvis està desviada, es pot arribar a provocar una restricció de l’úter i per tant una limitació de l’espai en el que es desenvolupa el nadó. Sense l’espai necessari, el nadó no adopta la postura que necessita per un creixement òptim. Alguns problemes físics posteriors, com la torticolis del nou nat, passen perquè el nadó no tenia suficient espai en el úter.

Si l’úter de la mare està tens en els dies pròxims al part, el nadó no aconsegueix posar-se  en la millor  posició per néixer, fins i tot si el nen aconsegueix posar-se cap per avall, moltes vegades la  tensió uterina evita que el cap  del nadó pugui sortir adequadament, ja que la posa de costat. Qualsevol posició fora de lo apropiat  allargarà el proces del part i serà més doloròs tant per a la mare como per al petit. A moltes dones els hi han dit que això passaba perqué el nen era massa gran o elles eren estretes de pelvis, quan en realitat el problema era la posició del nen. Per aquesta raó el que podria haver sigut un part natural, acaba sent una cessàrea.

 

Els ajusts quiropràctics eliminen també les interferències en el sistema nerviós  permetent que tot el teu organisme funcioni millor i ajuda a que no tinguis els típics problemes digestius de la recta final de l’embaràs, inclús, segons alguns estudis publicats, que el temps del part es redueixi.

 

 

Alguns estudis relacionats amb l'embaràs:

Un estudi dirigit per Irvin Henderson MD, un membre de la AMA Board of Trustees, afegeix que les dones que reben una cura quiropràctica durant el seu tercer trimestre d’embaràs tenen un part més còmode.

El Dr.Per Freitang MD, un reconegut doctor ortopèdic, va estudiar els efectes dels ajusts quiropràctics en un grup de dones embarassades. El estudi va demostrar que la necessitat de prendre analgèsics durant l’embaràs es va veure reduït a la mitat de les pacients embarassades que van rebre el tractament quiropràctic.

Investigacions avançades a terme per el D. Joan Fallon revelaren una reducció d’un 24% en el promig del temps de donar a llum en aquelles dones que donaren a llum per primera vegada i que també reberen cura quiropràctica. La investigació del Dr.Fallon també va resoldre que el temps era encara 39% més curt en les dones que donaven a llum per segona o tercera vegada, i que a més rebien cura quiropràctica.

 

Membre fundador de:

 

 

Carrer del Parnal, 4 - Edifici Prat de Casa, bloc C, planta baixa 2 – AD700 Escaldes-Engordany – Tl. (+376) 818 765 – Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

 

 Copyright© Quiropráctica Andorra. Tots els drets són reservats.