• familia
  • deportistes
  • nadons
  • vitalitat
  • nen
  • oficinistes
  • prevencio

Nadons - Nens i la Quiropràctica

nens

Els bebès i nens també poden patir problemes de salut relacionats amb un desequilibri en la columna vertebral.

Ho poden expressar de formes diferents als adults. Algunes de les disfuncions que poden patir son: còlic infantil, infeccions d’oïda, otitis mitja, hiperactivitat, falta d’atenció (TDA) i concentració, impulsivitat, irritabilitat, etc.

Sovint, els pares estan exhaustes i frustrats al no saber que més fer.

La columna vertebral es una estructura de vital importància en el desenvolupament metabòlic de un nen, ja que protegeix la medul·la espinal que conté les ramificacions del milers de nervis que transmeten els missatges al cervell a la resta del cos.

L’objectiu es corregir la tensió sobre els nervis espinals, un problema seriós i normalment indolor en els més petits. Aquesta tensió, en forma d’irradació interfereix en el ple funcionament del sistema nerviós, debilitant i donant molèsties a vegades de origen difícil de determinar. 

Molts pares consideren assombròs els resultats obtinguts amb la quiropràctica tan comuns com el asma, l’ansietat, la hiperactivitat, inclús la falta de concentració que poden tenir un origen nerviós.

 

Com pot la columna vertebral de un nen perdre la seva alineació natural?

Les causes de una subluxació vertebral poden ser múltiples:

El naixement:

El naixement és a vegades la primera font de trauma tant a nivell cervical com espinal general. El famós obstetra francès Frederic Leboyer, en el seu llibre “ Un nacimento sin violencia” descriu els danys que poden produir-se  d’agafar el nou nat per els peus desprès del part : “ sabem molt poc del nostre cos, tan poc que oblidem la importancia de la columna vertebral..”  Perquè, si la columna tan vulnerable sempre ha estat corbada, ens empenyem a agafar el nen pels peu i estirar-lo?La columna vertebral de un bebè pot haver sigut malmesa durant un part difícil; inclús de un part natural la pressió exercida sobre el coll del nen pot suposar un mínim de 20Kg, (per posició materna horitzontal) en condicions més agressives per un fetus (inducció, cessà-rea, fòrceps, ventosa..) fins a 50Kg…a part de les rotacions a les que es veu sotmès en el proces.

Tot això suposa recomanable l’atenció quiropràctica als bebès per així alliberar possibles problemes futurs causats per aquestes pràctiques.

La infància:

La infància és un període de gran desenvolupament i grans canvis físics on les caigudes i ferides formen part de un proces normal. Val la pena cuidar i atendre aquests mini-traumes ja que les petites desviacions vertebrals, poden provocar futurs problemes de columna o sistema nerviós que podrien haver sigut evitats.

 

 Creixement òptim:


La quiropràctica ens ajuda a obtenir un “creixement òptim": 

-Per millorar  la possició espinal

-Per maximitzar la plasticitat neural del nen ( desenvolupament del  cervell i nervis )

-Per enfortir el sistema immunològic i reduir les incidències de costipats, mals d’oïda i enfermetats en general.

-Per alleujar problemes digestius, còlics.

-Per ajudar amb problemes de enuresis o problemes per dormir.

-Per ajudar amb el síndrome del nen irritable.

-Per ajudar amb el asma, dificultats respiratòries, bronquitis, i alèrgies.

-Per trastorns de conducta, concentració i millorar el benestar emocional.

Diferents investigacions conclueixen que els nens que es cuiden amb la Quiropràctica mostren múltiples beneficis. Són nens més desperts, amb millor capacitat d’aprenentatge, una major resistència a les enfermetats , més energía, una major capacitat d’adaptació….

Els ajusts quiropràctics es realitzen a mida de la seva edat i del seu pes.

Una nutrició adequada, exercici i visites regulars al quiropràctic ajuden a proporcionar les millors condicions per un bon creixement dels nens.

 

 

 " La quiropràctica s'ocupa també de potenciar les defenses dels teus fills, constantment es realitzen estudis que demostren els seus beneficis"

Membre fundador de:

 

 

Carrer del Parnal, 4 - Edifici Prat de Casa, bloc C, planta baixa 2 – AD700 Escaldes-Engordany – Tl. (+376) 818 765 – Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

 

 Copyright© Quiropráctica Andorra. Tots els drets són reservats.